del med venner på Sosiale Medier
Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAKGRUNN

 

Vår initiativtaker, Odd Arne Saltbones, forteller :

Tanken på å bruke tid til å lytte på og snakke med folk, ble sådd i meg for mange år siden av nå avdøde biskop Erling Utnem. Han mente at vi burde sette av regelmessig tid til dette, gjerne en dag i uka. Mitt problem ble at jeg aldri fikk (eller tok meg) tid til dette. Men tanken har fulgt meg i alle år etter dette utsagnet på et ”arbeidermøte” i Agder bispedømme.

Flere år senere ble jeg utfordret til å melde meg som frivillig medarbeider i Kirkens SOS. Først i Oslo og senere i Borg. Da ble min ”påminnelse” forsterket av det store behov som folk har for å snakke med noen.

En vårdag i 2006 ble jeg utsatt for en ”nestenulykke”. En vareheis falt ned. Den sneide så vidt borti bakhodet mitt, men nok til at jeg ble slått i bakken. Det var bokstavelig talt bare en hårsbredd fra min endelikt… Jeg slapp med en mørbanket kropp og et par ødelagte briller.

Så fikk jeg fortsatt tid. Tid til å tenke på hva jeg ville bruke resten av mitt liv på. Jeg var allerede ”fritidsforvalter” i kraft av min avtalefestede pensjon.…

Jeg tok meg en rusletur i gågata i Sarpsborg mens jeg ventet på at brillene mine ble reparert. En eldre dame satt alene på en av benkene. Jeg dristet meg til å spørre om det var ledig ved siden av henne. (Benken rommet vel egentlig både tre og fire.) Jeg satte meg ytterst på andre enden og sa: ”Så flott vær det er i dag” ”Åh! Det har jeg ikke sett,” svarte dama. ”Du skjønner jeg er så trist i dag, for det var begravelsen til mannen min i går.” ……

Etter at jeg hadde svart at da forstod jeg godt at det måtte være en trist dag for henne, og lyttet på det hun hadde å si , takket hun hjertelig for at hun fikk snakke med meg…

På vei inn til den intetanede optikeren, bestemte jeg meg: Nå skal jeg gjøre det! Det jeg aldri syntes at jeg hadde tid til …………… NÅ HAR JEG TID!

Slik startet et konkret tiltak som får stadig større tilslutning. Håpet er at det snart vil finnes

"NÅ HAR JEG TID"- personer i alle byer og bygder! Alle mennesker trenger å ha noen å snakke med, noen som bryr seg og har tid til å lytte - uansett hvem de er eller hvor de bor.


Ta kontakt - og bli med oss !


Odd Arne Saltbones - Prosjektleder / Fritidsforvalter

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © -